Vrienden vertellen

Onderaan deze pagina kunt u uw reactie plaatsen.

Ik nodig u graag uit dit te doen.

“Het gaat door”

Vandaag is het weer geschikt om circa 18:00u te vertrekken. Er staat een lichte oostenwind, het is licht bewolkt en het is droog. Dit is mijn eerste ballonvlucht. We zijn met een klein clubje: mijn broer, mijn schoonzus en ik.

De crew is al bezig de gigantische ballon te vullen. Er vertrekken nog meer ballonnen vandaag. Als de ballon rechtop staat klimmen we in de mand en dan: trossen los en we kiezen het luchtruim! De plaats Houten ligt als een soort Madurodam aan onze voeten. Wat verder ligt de stad Utrecht, daarachter zijn de Loosdrechtse Plassen, de Randmeren en zelfs Almere te zien.

Er zijn zoveel herkenningspunten en ik kom ogen te kort om dit adembenemende panorama in me op te nemen! We varen boven de rivier de Lek en met de laagstaande zon geeft dit een magisch rivieren landschap. Het gedicht van H. Marsman: “Denkend aan Holland, zie ik brede rivieren, ...” komt bij me op. Het kan haast niet Nederlandser dit landschap. We gaan verder voorbij de zendmast in IJsselstein. Boven de uiterwaarden van de Lek gaan we ergens landen. In een leeg weiland zet onze piloot de ballon weer veilig aan de grond.

De crew pikte ons hier op en bracht ons weer heelhuids thuis. Dank voor jullie uitstekende begeleiding en Brabantse gezelligheid!

Wat mij, mijn broer en schoonzus betreft: “een geweldige belevenis!”

Bert Berends    (18 september 2021)

 

`Besmet met het ballonvirus`

Hallo ik ben Coen Lemmens.

Peter is een oud collega van mij en heb hem ook leren kennen in die hoedanigheid. Ben met hem ook al eens de lucht in geweest met een sportvliegtuigje. Toen ik 50jaar werd heb ik van ons gezin een ballonvaart gekregen als verrassing. Peter was toen nog ballonvaarder in opleiding. Het was een onvergetelijke ervaring om samen met ons gezin op een prachtige zomeravond een ballonvaart te maken. En te genieten van de stilte en prachtige omgeving gezien vanuit de hoogte. Tevens verbaasd staan van hoe goed je gesprekken kunt horen van mensen daar beneden op de grond. Onze jongste zoon had toen ook nog 2 gebroken polsen in het gips, waardoor ik hem bij de landing extra goed moest vasthouden. Maar alles ging goed. Hierna zijn wij met champagne gedoopt tot “Baron van Bladel tot Luyksgestel”

Poosje later ben ik door Peter benadert om als vrijwilliger mee te helpen bij ballontochten.

Dit houd onder andere in, het mee gereed maken van de ballon voor vertrek. Tijdens de vaart de ballon volgen in de volgauto met aanhanger.  Als iedereen weer veilig geland is moet de ballon weer correct worden opgeborgen.

Het niet weten waar je precies terecht zult komen is soms echt een spannende ervaring.

We zijn met leuke enthousiaste club samen, waarmee we dit met veel plezier mogen doen.

 

Falcon Ballooning een echte aanrader!

Door Ingrid Tijssen.

Altijd al een ballonvaart van je bucketlist af willen strepen? Falcon Ballooning is een echte aanrader!

Wat een geweldige ervaring was dit! Superleuk om zelf te mogen helpen met het opbouwen en vullen van de ballon, wat is die ballon groot! Fijn om te merken dat we hier met een super vakkundig team te maken hebben, door zelf te zien hoe de mand en ballon “vaartklaar” gemaakt wordt, voelde ik me meteen erg veilig.

Een onbeschrijflijk gevoel; heerlijk in de buitenlucht zijn en het geruisloze zweven van de ballon. Vooral deze stilte, zo zwevend in de lucht heeft de meeste indruk gemaakt. Super leuk om onderweg dingen in het landschap te herkennen.

Peter, onze ballonvaarder kwam zeer vakkundig over,  en mede dankzij zijn enthousiasme en gastvrijheid is dit een onvergetelijke ervaring geworden, zeker voor herhaling vatbaar… een ballonvaart tijdens zonsondergang lijkt me fantastisch. Dus altijd al willen doen? Aarzel niet en klim in die ballon!

Nieuwsgierig geworden?

Komt hier jouw verhaal?

Add comment

Comments

There are no comments yet.